Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

A pénzünk kell nekik: egyre nagyobb gond az adathalászat

Tavaly a Kaspersky Lab antiadathalász technológiái több mint 246 millió alkalommal észleltek olyan oldallátogatást, amelyen különböző adathalász módszereket kíséreltek meg. Ebből 53 százalék kifejezetten pénzügyekkel kapcsolatos honlapokra próbálta átirányítani a felhasználókat, amely 6 százalékos emelkedés 2016-hoz képest. Most először emelkedett az adathalász próbák száma 50 százalék fölé - derült ki a Kaspersky Lab pénzügyi kibercsapda elemzéséből.


A fiatalok közel fele menekülne az országból

A 18-24 éves korosztály 40 százaléka nem Magyarországon képzeli el a jövőt. Hogy miért szeretnének külföldre költözni? A jobb megélhetés miatt - ez derül ki a 24.hu megbízásából készült kutatásból.


A jogászokkal is kibabrálhat a GDPR

A tavaly életbelépett ügyvédi törvény számos változása előnyös lehetőségeket kínál például a papír alapú dokumentumok digitalizálására, azonban mindez új kötelezettségekkel is jár például az iratkezelés és az IT biztonság területén is.


Adatelemzéssel a vonzó munkáltatói márkáért

Ahhoz, hogy vonzóvá váljunk a piacon, pontosan tudnunk kell, hogy mi az, ami miatt a munkavállalók minket választanak másokkal szemben, itt jön a képbe a HR analitika, az adatelemzés - Rozmis Kata üzleti elemző és oktató írása.​​​​​​​


Kiderült: ezek a leggyakoribb hazugságok a munkahelyen

Ahogy a Hugh Laurie által megformált Dr. House mondja, mindenki hazudik. Füllentünk otthon, füllentünk a munkahelyünkön, minden áldott nap. A Simply Hired nevű amerikai online állásportál kutatásában arra kereste a választ, mi az, amivel kapcsolatban az alkalmazottak a leggyakrabban lódítanak, és mely hazugságok miatt van leginkább bűntudatuk.


Digitalizálás nélkül elvesznek a cégek

A digitális forradalom az ügyfélszolgálatok munkáját is átalakítja, hiszen egyre terjednek a chatbotok, az automatizált hívások, és a mesterséges intelligenciával működő rendszerek. Az új technológiákkal egyszerre több platformon lehet sokkal több ügyfelet kiszolgálni, a hiányuk pedig hamar megbosszulhatja magát: az előrejelzések szerint 2019-re bevételük 25 százalékát is elveszíthetik azok a cégek, amelyek nem fordítanak kellő figyelmet a digitalizációra - hívta fel a figyelmet Bortnyák Adorján, a Geomant ügyvezető partnere, az Evolution konferencián.​​​​​​​