Ugrás a tartalomra

13. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

A bérrobbanás vághatja hanyatt Magyarországot

Az elmúlt évek gyors gazdasági növekedés eredményeként óriási lett a munkaerőhiány szerte a világban. Mindeközben kifejezetten gyorsan nőnek a bérek, amit a magyar vállalatok nehezen bírnak, mert alacsonyabb a termelékenységük a külföldieknél.


Tud-e az X-es Z generációs munkahelyet kialakítani, és ha igen, miért nem?

A fiatal munkavállalók ugyanis semmihez sem kötődnek, minden élethelyzetben felhasználók maradnak, és ez igaz a munkahelyre is.


Nem mindig a jó dolgozókat érdemes előléptetni

A Peter-szabály értelmében ha valaki jól teljesít a jelenlegi posztján egy szervezetben, akkor is előléptetik, ha az új munkakörben nem lesz jó. Sőt a Peter-szabály legdurvább feltételezése, hogy a sok előléptetés végén mindenki olyan pozícióba kerül, amiben már nem kompetens.


Az új cafeteria szabályozás elvette a kkv-k kedvét a cafeteriától

A idei évre vonatkozó cafeteria szabályok elfogadása után érezhetően lecsökkent az ebben  gondolkodó vállalkozások aránya. Tavaly év végén már csak 10-ből 5 cég tervezett valamilyen béren kívüli juttatást adni dolgozóinak idén, holott korábban még 10-ből 7 cég vélekedett így – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.


A felhő egyre elterjedtebb, a biztonság viszont továbbra is kihívást jelent

Egyre több vállalat helyezi a felhőbe az üzemkritikus működési folyamatait és a legbizalmasabb adatállományait, azonban a felhő alapú megoldásokhoz kapcsolódó biztonsági kihívások továbbra is jelentősek - derül ki az Oracle and KPMG Cloud Threat Report 2019 jelentéséből.


HR Technology Is Changing The Traditional Workplace For Better Productivity

The new age HRMS are equipped with quality ESS (Employee Self Service) portals that don’t just ease up the workload for HR teams but also streamlines and automates human resource-related tasks effectively for employees. Whether it is personal information or related updates, ESS serves as a readily responsive platform for employees and helps in saving time.

 

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100