Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Így viselhetjük könnyebben a munkahelyi stresszt

A munka és a stressz már lassan egymás szinonímáivá válnak. Szinte biztos, hogy mindenki legalább egyszer került már olyan helyztebe a munkahelyén, amikor legszívesebben kihajította volta az ablakon a monitort. Vagy a nyomtatót. Vagy mindkettőt egyszerre. A munkahelyi stressz azonban nem csak szimplán rossz, hanem még teljesítményünket is képes jelentősen lerontani, amely miatt még idegesebbek leszünk, és belekerülünk egy soha véget nem érő ördögi körbe. Mit tehetünk ilyenkor?


Fontos határidő közeleg: az adó két százaléka forog kockán

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról idén is május 22-ig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül. Az erről szóló nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) a bevallás részeként vagy önálló nyilatkozatként a "17EGYSZA" lapon - közölte a NAV szerdán.


A jövő kihívása: az adatvezérelt szervezetfejlesztés

Az adatok és ezek elemzése, a belőlük levont következtetések egyre nagyobb szerepet játszanak a szervezetek életében, mert befolyásolják a céges kultúrát is. De mit jelent mindez a vállalatok jövője, az őket irányító vezetők szempontjából? Erről kérdeztük A szervezetfejlesztés és a coaching jövője ICF-Hogan budapesti konferenciájának egyik előadóját, Michael Siller coach, szervezetfejlesztőt.​​​​​​​


Amikor a gyakornokból teljes értékű munkavállaló válik

Harmadik éve hirdeti meg gyakornoki programját a legnagyobb járműkövetéssel foglalkozó magyar cég. A jellemzően felsőfokú képzésből érkező diákok saját mentort és a cég állandó munkatársaival azonos feladatköröket kapnak a több mint 300 főt foglalkoztató WebEye budapesti, fóti vagy szegedi irodájában. A kiválasztási folyamat sikerességének köszönhetően a gyakorlatra érkezők közel fele a cégnél marad főállású munkavállalóként - olvasható a közleményben.


Itt a válasz az égető kérdésre: ezért nem rúgják ki a késős kollégáidat

Szinte minden munkahelyen vagy baráti társaságban van egy ember, aki állandóan elkésik mindenhonnan. Ha magadra ismertél, van egy jó hírünk, a késősök általában sikeresebbek és kreatívabbak, mint azok, akik mindig időben érkeznek.