Ugrás a tartalomra

Felelős NEXON: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A Magyar Élelmiszerbank beszámolója a 2017-es évről

Az Élelmiszerbank 2017-ben több mint 8.000 tonna élelmiszerfelesleg megmentésével 300.000 nélkülöző rendszeres élelmezését segítette, köszönhetően a kereskedelmi láncokban folytatott élelmiszermentési munkánk bővítésének. Az általunk gyűjtött élelmiszer mennyisége 2017-re több mint 60 %-al nőtt. Ezúton is szeretnénk megköszönni a NEXON-nak, hogy 2017-ben is segítette munkánkat szállítási költségeink fedezésével.

 

2017-ben a HHH-s (halmozottan hátrányos helyzetű) települések elérésére fókuszáltunk élelmiszermentési munkánk folyamatos fejlesztése mellett.

Ezekben a régiókban olyan kilátástalan helyzetben élő nélkülözőket találunk, akiket szinte még karitatív szervezetek sem érnek el, így az adományok eljuttatása ezen térségekbe nagy kihívás az Élelmiszerbank számára, hiszen az Egyesület mindenhol partnerszervezetek bevonásával oszt élelmiszert.

2017-ben a NEXON segítségével több szállítmányt indítottunk hátrányos helyzetű régiókba, a támogatási összegből ezeket a szállítási költségeket fedeztük.

Több ezer nélkülöző számára tudtunk ily módon élelmiszersegélyt nyújtani mentett élelmiszerekből készített csomagokkal.

 

Köszönjük a NEXON-nak és minden dolgozójának, hogy segítik munkánkat!

Magyar Élelmiszerbank csapata

www.elelmiszerbank.hu

Döntsünk együtt a jövő évi adományozásról! Szavazzon Ön is weboldalunkon!

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100