Ugrás a tartalomra

Nem kell róla papír!

Ügyeljen a természetre: csökkentse papírfogyasztását!

Önökben is van rossz érzés amikor feleslegesen nyomtatnak ki valamit? Vagy amikor papíralapon kapnak meg olyasmit amit lehetne elektronikusan is? Amikor látják az utcai hulladéktárolókba olvasatlanul gyűrt szórólapokat? Igen? Akkor Önök gondolkodnak helyesen! 

 

A papír a Föld egyik korlátos erőforrása. Nem csak az alapanyagát de az előállításához szükséges erősforrásokat is a természettől vesszük el. A papíralapú ügyintézés környezetre gyakorolt hatása így sokkal jelentősebb, mint azt az ember sejtené. A papír előállításának megdöbbentő adatait a lenti ábra jól összefoglalja, érdemes kicsit tanulmányozni.  Néhány tényt azonban kiemelnénk:

 

- 1 tonna papírhoz kb. 1.7 tonna fa kell

- 1 tonna papír előllításához 60 kg klórt és 87 kg ként használnak fel

- egyetlen A4-es papírlap előállításához 10 liter víz fogy

 

A papírgyártásra persze szükség van de tudnunk kell, hogy a papírgyártás környezetterhelő és a papírral mégis pazarlóan bánunk. A változáshoz szemléletformálásra és a papírt kiváltó eszközökre egyaránt szükség van és a NEXON mindkét területen komoly szerepet vállal.

 

A papírtakarékosság is az odafigyeléssel kezdődik. A NEXON e-HR rendszerei megteremtik a papírmentes ügyintézés lehetőségét. A webes felületeken vagy akár mobilszeszközökön végezhető adminisztráció nem csak kényelmi és adatbiztonsági célokat, hanem fenntarthatósági törekvéseket is szolgál. Amikor papírmentes megoldást használunk akkor mást is megtakarítunk: tintát, elektromos energiát, a nyomtatópapír szállításával és csomagolásával járó környezetterhelést. A digitális HR-megoldások tehát nem csak praktikusak hanem hasznosak is.

 

A papírmentes iroda/ügyintézés előnyei: 

- Gyorsabb és hatékonyabb, hiszen az okmányok/dokumentumok/iratok elektronikus úton is továbbíthatóak és könnyebb őket módosítani.

- Korszerűbb és kényelmesebb, hiszen bárhonnan és bármikor elérhető és könnyebb tárolni 

- Környezettudatos hiszen kíméli a természeti erőforrásokat  

Összességében tehát nem csak a természetnek jó, hanem a vállalati működésnek is. 

 

A NEXON digitális megoldásai mind azt a célt is szolgálják, hogy a dokumentációt és kísérő tevékenységeit az elektronika birodalmába emeljük át. Gondolva arra is, hogy minden egyes megspórolható papírlappal a természet egy darabkáját óvjuk meg.

 

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100