Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Nőttek a SZÉP-kártyás költések

Az idei első két hónapban 8 százalékkal nőtt és 8,5 milliárd forintot ért el a SZÉP kártyával felhasznált összeg. 


11 százalékkal nőhetnek idén a bérköltségek

Nincsenek könnyű helyzetben a cégek, egy részük azért, mert munkaerőhiánnyal küzd, míg mások a megemelt bérminimumok megfizetésével birkóznak. A GKI adatai szerint a cégek idén a foglalkoztatási költségek 11 százalékos növekedésével számolnak átlagosan.


Digitális felzárkózás: van még tér a magyar kkv-k előtt

Az Európai Unió tagállamainak lakosai számára a digitális szolgáltatások a mindennapok részévé váltak, napról-napra egyre több és összetettebb szolgáltatások érhetők el online, ezért mind a vállalkozói, mind a lakossági szektorban a szélessávú vezetékes- és mobil internet folyamatos fejlesztése napjaink egyik legfontosabb feladatává nőtte ki magát.


Könyvelés, adóbevallás bizonylatok nélkül

Sokszor a könyveléshez, az adóbevallásokhoz nem állnak rendelkezésre a gazdasági eseményeknek megfelelő bizonylatok. A Számviteli Tanácsadóban megjelent cikk azt mutatja be, hogyan kell eljárni ezekben az esetekben.


Beteg a gyerek? Meddig maradhatok vele otthon?

Sokan inkább betegen viszik a gyereket iskolába, óvodába, mert tartanak a munkahelyi retorzióktól.


Osztalék-előírás és -könyvelés: sok vállalkozás most szembesül az új szabályokkal

Bár a változás már több mint egy éve hatályban van, akik nem készítettek közbenső beszámolót – például osztalékelőleg kifizetése miatt – még csak most, a beszámoló-készítési időszakban szembesülnek ennek gyakorlati teendőivel.