Ugrás a tartalomra

Sajtófigyelés 12. hét

Elfoglalt? Lemaradt az elmúlt hét HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

A Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya 2016. március 11. napján nyilvánosságra hozta a 2015. évre vonatkozó munkaügyi ellenőrzésekről szóló beszámolóját. Az egészséges és biztonságos munkavégzésre vonatkozó munkavédelmi hatósági beszámolót követően most a munkaügyi szabálykövetés helyzetébe is bepillantást nyerhetünk. Kiderült, hogy a hatóság a foglalkoztatók 69 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, a bírságok összege elérte 222 millió forintot.


Egyes munkaerő-piaci szektorokban a jó jelölt akár több ajánlat közül válogathat, és az győz, aki a gyorsabb és meggyőzőbb ajánlatot teszi. A toborzásra pedig lehetőség szerint az összes rendelkezésre álló csatornát érdemes kihasználni.


Idén januártól 111 ezer forint a bruttó minimálbér, ami 2010 óta 51 százalékkal emelkedett, a nettó bér ellenben mindössze 23 százalékot, amellyel a visegrádi országok közt is sereghajtó Magyarország. Egy dolgozó a bruttó bérének mindössze 66 százalékát kapja meg, míg Csehországban a 89 százalékát.


Bár összességében zsugorodik a táblagép piac, üzleti célra egyre több tabletet vásárolnak. Ráadásul utóbbiak aránya már 40 százalékát adja a globális piacnak.


A korábbi tervekkel ellentétben a Microsoft egy évvel tovább támogatja 7-es és 8.1-es operációs rendszereit.


Bár a PC-piac rendületlenül zsugorodik, a piackutatók szerint még korai temetni, sőt néhány év alatt akár stabilizálódhat is a szegmens.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100