Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

A vállalatok nem állnak készen a jövő HR-kihívásaira

A vállalati és a HR vezetők 90%-a első számú prioritásnak tartja egy olyan új vállalati működési modell kialakítását, amely megfelel a napjainkban zajló jelentős digitális forradalom, továbbá a demográfiai, társadalmi, politikai és gazdasági átalakulások kihívásainak.


Már nem látják olyan fényesnek a közeljövőt a hazai kkv-k, mint pár hete

Nagyot romlott a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó várakozását előrejelző mutató. A hangulatromlás oka, hogy a bérterhek olyan vagy nagyobb arányban emelkedtek, mint amennyivel a közterhek csökkentek, a jegybanki hitelprogram kifutásával a hitelkamatok is nőhetnek, de a kormány munkájával sem különösebben elégedettek a cégek.


Nem tesz jót a versenyképességnek a munkaerőhiány

Bár a gazdasági kilátásokat kedvezően ítélik meg a befektetők, a versenyképességre negatív hatással lehet, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű szakképzett munkaerő, derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara konjunktúra-felméréséből, amelyről a Világgazdaság számolt be.


Fontos határidő közeleg a lakáscafeteriában

Ha egy munkáltató tavaly adott lakáshitel támogatást a munkatársainak, akkor az erre vonatkozó rendelet szerint 2017. április 15-ig (munkáltató saját döntése alapján legkésőbb május 31-ig) kell összegyűjteni az ehhez kapcsolódó teljes dokumentációt...


10-30%-kal csökkenthetik a cégek a táppénzes napok számát

2020-ra a mentális betegségek jelentik majd a munkaképesség-csökkenés első számú okát. A krónikus distressz - azaz a káros stresszhatás - az európai dolgozók 22 százalékát érinti: ez okozza a mentális betegségeknek tulajdonítható hiányzások 50-60 százalékát...