Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Megvan a 2018-as költségvetési javaslat

A munkáltatói járulék 22 százalékról 20 százalékra csökken, a társasági adókulcs marad 9, az szja pedig 15 százalékos. A minimálbér 8, a garantált bérminimum 12 százalékkal nő - írta az Index.


Kiszámoltuk, jövőre mennyi lesz a nyugdíj, a GYED, és a táppénz

Magasabb nyugdíjat, minimálbér-emelést, és növekvő garantált bérminimumot ígért Varga Mihály a jövő évi költségvetésben. Számszerűsítettük, pontosan mekkora bért kapnak majd a legalacsonyabb keresetűek, az idősek, illetve mennyi lesz azoknak a szociális juttatásoknak az összege, amelyek alapját a minimálbér képezi.


6 trend a munkaerőpiacon, amelyek hamarosan megváltoztatják az életünket

2017. január egészen más január volt, mint az előző 5-6 évben. Eddig minden évben január volt a legjobb hónap az álláshirdetésre, mert egyrészről fele annyi hirdetés volt, mint csúcsidőben, júniusban, másrészről magas a váltási hajlandóság is a munkavállalóknál, hiszen év végén sokan tesznek fogadalmat, hogy az új évben új életet kezdenek.​​​​​​​


Megdöbbentő: ezért nem találnak munkát a fiatalok, miközben óriási a munkaerőhiány

Az egyetem, főiskola befejezését követően a munkába állásig tartó időszak egyre jobban kitolódni látszik a munkáltatók új készségigényei és a pályakezdők irreális elvárásai miatt. E közben a cégek is leginkább olyan munkavállalót keresnek, akinek már van tapasztalata, viszont a 18-30 éves korosztály több mint 60 százalékának pont ez hiányzik. 


Milyen változásokat hozhat a cafeteriában az adócsomag 2018-ban?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden benyújtotta a jövő évi költségvetés tervezetét és a tavaszi adócsomag is napvilágra került. A vaskos dokumentumokat átbogarászva a cafeteriával kapcsolatos néhány tervezett változtatás is látható, illetve kikövetkeztethető.​​​​​​​