Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Képes helyettesíteni a mesterséges intelligencia a HR-szakembert?

A jelenlegi mesterséges intelligencia programok nem a legmegfelelőbbek arra, hogy végigvezessék a munkakeresési folyamat teljes egészén a munkakeresőt. Hogy miért? Mert hiányzik belőlük azoknak az érzéseknek a pontos és mélyreható vizsgálata, amelyek nagy mértékben befolyásolják az embert a munkakeresés során (is).


Iskolakezdési támogatás - hogyan adjuk 2017-ben?

Az iskolakezdési támogatást az általános iskolai vagy középiskolai tanévet 2017. szeptemberében kezdő gyermekekre alapozva adhat a munkáltató a munkavállalójának.


Hihetetlen tempóban csökken a munkanélküliség Európában

Nyolcéves mélyponton állt májusban a munkanélküliségi ráta az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kimutatása szerint.


Női OKJ-s Toplista: gazdasági és sportedző képzések az élen

A toplista élén évek óta stabilan tartja magát a társadalombiztosítási ügyintéző, és megtartotta pozícióját a bérügyintéző képzés is.


Mit várnak a magyar cégek?

A kkv-k 8,5 százalékos árbevétel és 5,1 százalékos profitnövekedésre számítanak a következő egy év során, ami jelentősen meghaladja az előző negyedévi várakozásokat. Feltehetően ezzel függ össze a foglalkoztatási szándék erősödése is, ugyanis 20 százalékról 34 százalékra ugrott a munkaerő-felvételben gondolkodó cégek aránya.


Már a HR-esek is hackathonon keresik a nagy ötleteket

Mit hoz a gyors technológiai változás a munka világába? Kell-e még egyáltalán dolgoznunk? Kreatív, formabontó javaslatokat várnak az első hazai 24 órás HR hackathonra.