Ugrás a tartalomra

Sajtófigyelés 29. hét

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Jó modorral megtartható és motiválható a dolgozó

A legtöbb munkavállaló egy barátságos, emberközpontúbb környezetben szeretne dolgozni. Ennek fontos része a partnerség (a többi kollégával, illetve a vezetőkkel), valamint az elvégzett munka megbecsülése. Ha vezetőként szeretné valaki megtartani munkatársait, akkor célravezető a legegyszerűbb eszközt bevetni: a jó modort - írja a Piac & Profit.


Negatív meglepetéssel szolgált a béremelkedés

Enyhe negatív meglepetést okozott az elemzőknek a béremelkedés ütemének májusi lassulása az áprilisihoz képest, amit elsősorban szezonális hatásokkal magyaráztak. Az év egészére továbbra is 10 százalékot meghaladó reálbér-emelkedést várnak, mert egyes hiányszakmákban gyorsuló ütemű bérnövekedésre lehet számítani, amit az elmúlt hónapokban folytatott bértárgyalások - egyes esetekben kétszámjegyű bérmegállapodások - is alátámasztanak.


Családbarát munkahelyeket, munkabarát családokat

A család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a soros EU-elnök Észtország fővárosában tartott megbeszélés után elmondta: fontos, hogy a munkahelyek családbarátok, a családok pedig munkabarátok legyenek - írja az MTI.


Hatalmas kihívás szakképzett munkaerőt találni

A hazai vállalkozások többsége nehezen talál szakképzett munkaerőt. Főként az ipari és a mezőgazdasági vállalkozások vannak nehéz helyzetben munkaerő-keresés szempontjából. A cégek toborzási szokása leginkább a hagyományos álláshirdetésnél merül ki, de van olyan is, aki közvetlenül az oktatási intézményekben keresi az új munkaerőt.


Mit kérdezzünk az állásinterjún?

Az, hogy mit kérdezünk egy állásinterjún, majdnem ugyanolyan fontos, mint az, hogy mit mesélünk magunkról. Az átgondolt kérdések jó színben tüntetnek fel minket, míg a rossz kérdések a felkészületlenségünket mutatják - írja a Pénzcentrum.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100