Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint

A nyilvántartott álláskeresők száma 4,1 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a júniusi zárónapon 279 600 álláskereső szerepelt, több mint 12 ezerrel kevesebb, mint egy éve - írja az MTI.


Iszonyatos bajban van a magyar ipar

2017 harmadik negyedévének kezdetén már a feldolgozóipari vállalkozások több mint 80 százaléka panaszkodik arra, hogy a munkaerőhiány korlátozza a termelésük bővítését, ami itthon és a régióban is messze a legmagasabb arány. Már tavaly ugyanekkor is nagy volt a baj, ami azóta súlyosbodott. 


Hány éves a magyar vállalatok java?

A hazai kkv-k nagy része több mint 20 éves múltra tekint vissza, miközben az 5 év alatti cégek aránya elenyésző - derül ki a K&H: üzletet ide! program felméréséből, amely arra kereste a választ, hogy mióta működnek a hazai vállalkozások.


Robotok segítik a raktári munkát

A DHL és a Wärtsilä finn technológiai cégcsoport a vállalat legnagyobb európai elosztóközpontjába tesztelt mobil robotokat, a céljuk az, hogy az emberek és a robotok hatékonyan tudjanak együtt dolgozni a jövőben - írja a Piac & Profit.


Elenyésző hazánkban az 5 év alatti vállalkozások száma

A hazai kkv-k nagy része több mint 20 éves múltra tekint vissza, miközben az 5 év alatti cégek aránya elenyésző.