Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

 

A felhőből is kilophatják adatainkat

A vállalatok bizalmas adatainak és biztonsági mentéseinek tárolása során sokszor felmerül a kérdés: hol tartsuk adatainkat, helyben vagy a felhőben? A cégek egy része továbbra is a helyi tárolást részesíti előnyben, azonban egyre többen választják az olyan felhő alapú megoldásokat, mint a Google Drive vagy a Dropbox. Ezek a szolgáltatók már megfelelnek az európai uniós és a tengerentúli szabályozásnak is. Az ESET szakemberei összegyűjtötték a legfontosabb biztonsági kérdéseket és követendő szabályokat a biztonságos felhő alapú adattárolással kapcsolatban.


Kisvállalatok közel fele áhítozik az EU-pénz után

A következő egy évben a hazai mikrovállalkozások közel negyede, a kisvállalkozásoknak pedig 41 százaléka tervezi, hogy uniós forrásokra pályázik - derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. közleményéből. A hazai mikrovállalkozások harmada, a kisvállalkozásoknak pedig több mint fele tervez beruházást a következő egy évben. 


A 10 legjobban fizető szakma

A CNN Money összegyűjtötte, hogy az Amerikai Egyesült Államokban melyik 10 foglalkozással lehet a legjobban keresni...


Újabb adó- és járulékcsökkentés jöhet Magyarországon

A számvevőszék elnöke szerint egyszerre kell csökkenteni az adókat, a feketegazdaság visszaszorítása érdekében pedig szigorítani kell az adóhatósági ellenőrzéseket, az ebből származó hasznot pedig újabb adó- és járulékcsökkentésre, illetve a bérek felzárkóztatására lehet fordítani...


Így nyerhet 1,5 millió forintot egy kisvállalkozás augusztustól

Varga Mihály szinte a semmiből 10 milliárd forintos programot jelentett be pénteken, amit a kormány az állami költségvetésből a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására biztosít. Az érdeklődő cégtulajdonosoknak most a 30 oldalas pályázati felhívásból és a 26 oldalas általános útmutatójából foglaljuk össze a legfontosabb tudnivalókat. 


Egyre magabiztosabbak a vállalatok

A vállalkozások pozitívabban ítélik meg jelenlegi jövedelmezőségüket, rendelésállományukat, üzleti helyzetüket, mint negyedévvel korábban, a júliusi adatfelvétel szerint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) konjunktúramutatója az áprilisi 21 pontról 32 pontra emelkedett...