Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Ön mit szólna a négynapos munkahéthez?

Több országban is tervezik bevezetni a négynapos munkahetet, hosszú hétvégéket biztosítva alkalmazottaiknak. Franciaországban az iskolák ötödében négynapos lesz a tanítás szeptemberben, emiatt viszont rövidül a nyári szünet a tanároknak és a diákoknak egyaránt - írja a Magyar Nemzet.


Így veszélyeztetik a munkavállalóikat a magyar cégek

A hőség idején előírt munkavédelmi szabályok betartása érdekében végzett ellenőrzéseknél a vizsgált 304 munkáltató közül 99-nél, az ellenőrzött 6869 munkavállaló foglalkoztatását tekintve 1141-nél találtak szabálytalanságokat - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján kedden közzétett jelentésében. 


Javulóban a világgazdasági hangulat

Továbbra is hároméves csúcs közelében áll a világgazdasági hangulat indexe a harmadik negyedévben, bár a mutató az előző negyedévi, 2014 harmadik negyedéve óta a legmagasabb 13,0 pontról 12,7 pontra csökkent - állapítja meg a müncheni ifo gazdaságkutató csütörtökön közzétett negyedéves kiadványa.


A jövő nyár slágere nem az olimpia, hanem az adatvédelem lesz a vállalkozások számára

Az elkövetkezendő 8 hónapban egyre növekvő gyakorisággal fogunk hallani az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének hatályba lépéséről (GDPR), melynek következtében 2018. május 25. napjával új korszak köszönt be az adatkezelés területén...


Sokan unják már a hagyományos álláskeresést

A hazai cégek gyakran nehezen találnak megfelelő munkaerőt, a legjobb jelöltek pedig ideális pozíciót, így égető szükség van a toborzás minél hatékonyabb, új módjaira. Erre fejlesztette egy magyar startup az allas.hu-t, amely radikálisan eltér a hagyományos önéletrajz-alapú portáloktól: működési elvét leginkább a társkereső applikációkhoz lehet hasonlítani. Kérdés, hogy felveheti-e a versenyt a magyar innováció a már ismert és népszerű piaci szereplőkkel? Munkaadók véleményét kérdeztük az új álláskereső oldalról.