Ugrás a tartalomra

Sajtófigyelés 35. hét

Elfoglalt? Lemaradt az elmúlt hét HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Változtak a szabályok: jöhetnek az unión kívüli munkavállalók

Speciális tartózkodási engedélyt kaphatnak a nem EU-s állampolgár külföldiek 2016. szeptember 30-tól, amennyiben az őket foglalkoztató vállalatcsoporton belül, áthelyezéssel kívánnak Magyarországon, illetve az Unió egy másik tagállamában dolgozni.


Felejtsük el lassan a nyolcórás munkaidőt

Az elmúlt pár év meghatározó munkaerőpiaci változásainak egyike az atipikus foglalkoztatási formák terjedése a világban. A modell a munkáltatói oldal számára költségcsökkentést, a munkavállalóknak pedig az egyéni élethelyzetekhez való rugalmasabb alkalmazkodást kínálja.


Kkv-k hitelképességéről informálódhatnak a bankok

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. a közeljövőben elindítja a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatását, a bankok ennek segítségével információt kaphatnak arról, hogy a kis cégek mennyire képesek fizetni hiteltartozásukat.


Jövőre bekötik a cégeket a NAV-hoz

Újabb, feketegazdaság elleni intézkedés lép életbe nemsokára,  a jövő év közepén ugyanis bekötik a cégek számlázását a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.


Idei gazdaságélénkítést sürget a jegybank

A vártnál alacsonyabb lesz az idei hiány, részben a tervezettnél több adóbevétel miatt – közölte friss prognózisában a jegybank.


Jöhet a személyre szabott casco

A telematikai megoldások elterjedésével csökkenhet a személygépkocsik üzemanyag-fogyasztása, a balesetek száma, hosszabb távon pedig a biztosítási díjak is.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100