Ugrás a tartalomra

Sajtófigyelés 47. hét

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

 

 

NEXON sajtószemle

Csúszik a fizetés, ha nincs HR

Budapesten közel a cégek egyharmada feketén foglalkoztatja munkavállalóit. A legtöbb munkabérrel kapcsolatos szabálytalanságot a közepes, 6-25 főt foglalkoztató cégeknél tapasztalták. Ennek oka, hogy nem foglalkoztatnak külön HR-es munkatársat.


Jó évre készülnek a kkv-k

Jól fognak keresni a hazai kkv-k a következő egy évben, átlagosan 6,9 százalékos árbevétel és 4,6 százalékos profitnövekedést valószínűsítenek - derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.


Veszélyben a céges adatok

A megoldás az összehangolt megoldásokban és a személyazonosság-alapú biztonságban rejlik.


Mutatjuk a jövő évi cafeteria-rendszer véglegesített változatát​​​​​​​

Az Országgyűlés megszavazta az őszi adócsomagot, amely a jövő év elejétől lép hatályba. Ennek az egyik nagyon fontos eleme az új cafeteria-rendszer, ami szinte köszönő viszonyban sincs az eddigivel. Összegyűjtöttük a legjelentősebb változásokat.


Megvalósul a minimálbér emelés, nőhet a részmunkaidő és más trükkök aránya​​​​​​​

Jelenleg Magyarországon a minimálbér szintje nem csupán a környező országok minimálbér szintje alatt húzódik, hanem az még a létminimum szintjét sem éri el, megközelítőleg 20.000 forinttal kevesebb. Persze nem biztos, hogy a munkaadók is örülnek. Lássuk milyen pozitív és negatív oldalai lehetnek az emelésnek.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100