Ugrás a tartalomra

Sajtófigyelés 48. hét

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Több illeték is megszűnik

Jövő márciustól megszűnne több, a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó illeték és díj. Az erről szóló törvényjavaslatot - amely kedden jelent meg a parlament honlapján - Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyzi.


Ennyivel emelkedik jövőre a GYED, a táppénz és a munkanélküli segély

Múlt héten hivatalosan aláírták a dokumentumot, miszerint jövőre 15 százalékkel emelkedik a minimálbér. Ez viszont nem csak azoknak az életére és pénztárcájára van hatással, akik a legalacsonyabb minimumot keresik, hanem azokat is érinti, akik bizonyos szociális támogatásban részesülnek. 


Digitalizáció a gyakorlatban

Harminc százalékkal többen regisztráltak idén az itelligence Hungary Kft. éves konferenciájára, mint a korábbi pár évben, fokmérőjéül annak, milyen mértékben nőtt a digitális átalakulást segítő technológiákat és megoldásokat övező - nem pusztán elméleti - érdeklődés.


Milliárdokra számíthatnak jövőre a cégek


Veszélybe kerülhet a cafetéria

A kevésbé termelékeny, a kötelező béremelést nehezen kigazdálkodó kis- és a közepes vállalkozásoknál könnyen felmerülhet a cafetéria jövő évi csökkentése vagy megszüntetése.


Egyre több kkv egyre több embert foglalkoztat

675 ezerre nőtt a kkv-k száma 2015-re, az árbevételük pedig 37,9 ezermilliárd forintra nőtt. A vállalatok között azonban az árbevétel-arányos részesedésük mégsem nő...

 

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100