Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Cafeteria 2018 - minden, amit tudni kell a jövő évi változásokról

November végén már a végleges szabályok szerint tervezhetik a munkáltatók a jövő évi cafeteriát...


Változás előtt az EU kkv-politikája

Az Európai Unió tanácsadó szervezete, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) a kis- és középvállalkozások (kkv) közösségi politika hatékonyságának javítására dolgoz ki javaslatot...


A robotok jönnek és elvesznek 800 millió munkahelyet

2030-ra az automatizáció és a robotok elterjedése következtében 800 millió munkavállaló veszítheti el állását világszerte, ami a globális munkaerő egyötödét jelenti


Generációs szakadékok a cégvezetők között

Egy céget felépíteni, fenntartani, esetleg folyamatosan fejleszteni nagyon nehéz feladat, csak igen keveseknek sikerül. Hazánkban tíz vállalkozásból hat az első néhány évben tönkre megy. Mészáros György, a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közösségének (MVÜK) alapítója szerint az üzleti kapcsolatépítő találkozókon legtöbbször az derül ki, hogy a fiatal vállalkozók számára az értékesítési stratégia kidolgozása nem olyan fontos, mert abban hisznek, hogy egy jó terméket mindenképp el lehet adni. Ezzel szemben idősebb társaik a márkaépítés és a marketing tevékenységek fontosságát nem érzik eléggé.


Rekordot dönt a munkanélküliség? Egyre több magyar dolgozik

Az idei augusztus-októberi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 445 ezer fő volt, 41 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. Ugyanebben az időszakban a munkanélküliek szám 183 ezer volt, ami 36 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban.


Új adómentes cafeteria elem jöhet 2018-ban

A jövő évi cafeteriát tervezgető munkáltatók több kedvező újdonságra is számíthatnak - írja a CafeteriaTrend szakértője.