Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

A nők könnyebben találnak munkát, mint a férfiak?

A munkanélküliek száma 2016-ban 250 ezer fő volt, 2011 óta kevesebb mint felére esett vissza. A munkanélküliek 44 százaléka nő, 56 százaléka férfi volt. A nők aránya öt év alatt kismértékben csökkent, míg korábban, 1990 és 2011 között növekvő trendet mutatott... 


Verseny folyik a jó szakemberekért Kelet-Magyarországon

A munkavállalók hiánya mellett már a meglévő állomány megtartása is komoly nehézségeket okoz a cégeknek. A probléma okai között szerepel a nagyszámú külföldre vándorlás, illetve az országon belüli mobilitás. A termelő vállalatoknál eddig nem tapasztalt méreteket öltött a munkaerő elvándorlása. Egyes gyártó cégeknél az emberhiány következményeképpen, az ügyfelek igényeinek kielégítése is nehézségeket okoz. Az utóbbi két évben súlyos szakemberhiány alakult ki a magasan képzett munkavállalókból és szakmunkásokból egyaránt. Másképpen kell a munkaerőt megszerezni és megtartani, mint akár egy évvel ezelőtt.


Ebben a 15 szakmában lehet most nagyot kaszálni Magyarországon

A konyhai kisegítőkkel, takarítókkal ellentétben igencsak jó éve volt a légiforgalmi irányítóknak, a marketingeseknek, na meg a politikusoknak is. 


Alig van már álláskereső Magyarországon

A nyilvántartott álláskeresők száma 5,7 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a novemberi zárónapon 258 ezer álláskereső szerepelt, több mint 15 ezerrel kevesebb, mint egy éve.


2018. január 1-től jön a kivételes rokkantsági ellátás

A jövő évtől a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai (rehabilitációs ellátás, rokkantsági ellátás) kibővülnek a „kivételes rokkantsági ellátás” lehetőségével - írja a KamaraOnline.


Tökéletes védelem nincs, gyorsabbnak kell lennünk a hekkereknél

Az állandó készültség érthető, hiszen az utóbbi időben minden korábbinál magasabb fokozatra kapcsoltak a hekkerek. Az elmúlt öt évben megháromszorozódott a támadások száma, és egy gyakran idézett statisztika szerint csak tavaly 400 millió kártevőt azonosítottak világszerte – ráadásul ezek 89 százaléka abban az évben bukkant fel először...