Ugrás a tartalomra

Sajtófigyelés 6.hét

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Lassan éri el a digitalizáció a kkv-kat

A digitális átalakulás csak most kezdi elérni a magyar kis- és középvállalkozásokat, a cégvezetőket azonban többé-kevésbé intenzíven foglalkoztatja ez a kérdés, a digitális megoldások hatékonyságnövelő hatását pedig kevesen kérdőjelezik meg. A Budapest Bank kutatása szerint a következő öt évben várhatóan jóval nagyobb figyelmet kap ez a terület a hazai kkv-knál.


Nyugalom, még nem vesznek el minden munkát a robotok

A digitális átalakulás csak most kezdi elérni a magyar kis- és középvállalkozásokat, ami az ilyen célú beruházások alacsony volumenéből is látszik.  A cégvezetőket azonban többé-kevésbé intenzíven foglalkoztatja ez a kérdés, a digitális megoldások hatékonyságnövelő hatását pedig kevesen kérdőjelezik meg. A digitális fejlesztéseket ráadásul európai uniós források is segítik a vállalkozásoknál. Arra azonban még hosszabb időtávon is csak kevesen számítanak, hogy az emberi munkaerőt a digitális megoldások helyettesítik majd.


Könnyű vagy nehéz a lakáshitel támogatás?

A lakáshitel támogatás ellenőrzése könnyen megy, ha minden szükséges dokumentum a munkáltató rendelkezésére áll. De sok esetben a helyzet nem ilyen egyszerű, ilyenkor érdemes szakértő tanácsát kérni - mondja Fata László cafeteria szakértő.


Felhőben a vállalatok ereje

Feltörekvőben van egy új vállalati réteg, az ún. "felhő mesterek" csoportja, akik a felhőszolgáltatások előnyeit kihasználva kritikus előnyre tesznek szert a piaci versenyben - derül ki az Oracle felméréséből.


Hogyan kell kiszámolni a távolléti díjat?

Az elsődleges feladat megvizsgálni, hogy a munkaidő-nyilvántartás tartalma alapján milyen jogcímen (szabadság, betegszabadság, végkielégítés) jár távolléti díj a munkavállaló részére - írja az adózóna.​​​​​​​


2 pofonegyszerű tipp, hogyan keress többet a munkádban 2018-ban

Tudósok szerint sokkal jobban jár az a munkavállaló, aki nagy erőbedobással összpontosít kevés feladatra , mint az, aki munkaóráinak számát növeli megannyi feladat teljesítése érdekében. Ráadásul a túlterheltség ellen a legkézenfekvőbb olykor nemet mondani a főnöknek, ezzel is növelve a hatékonyságot. A hatékonyság pedig hosszútávon egyenlő a sikerrel, aminek következtében jöhet a megérdemelt előléptetés és fizetésemelés. 

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100