Ugrás a tartalomra

Sajtófigyelés 7. hét

Elfoglalt? Lemaradt az elmúlt hét HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

Támogatni kell a munkahelyvédelmi akció kibővítését, amely jelenleg mintegy 900 ezer munkavállaló foglalkoztatását segíti – mondta Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár. Az évi mintegy 135 milliárd forintnyi támogatás olyanokat érint, akik munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetben vannak. Példaként a 25 évnél fiatalabb pályakezdő fiatalokat, a kisgyermekes édesanyákat, a tartósan munkanélkülieket, az alacsony iskolázottságú munkavállalókat és a nyugdíj felé közeledő 55 év felettieket említette.


Magyarországon a munkáltatói járulékok magas szintje - 22,2 százalék - miatt nagy az átlagbéreket érintő elvonás. Az idei adóváltozások nyomán a korábbi évek 49 százalékos szintjéről 48,2 százalékra csökkent az adóék. Az OECD átlaga 32,2 százalék, a régiós államokban – Csehországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Lengyelországban – 35–39 százalékos az adóék az átlagkereset 67 százalékánál.


A rokkantsági járadék olyan fiataloknak ad rendszeres pénzbeli ellátásként segítséget, akik igen fiatalon, esetleg születésüktől kezdve kerültek nagyon súlyos egészségi állapotba, sokszor életük során végig viselve az egészségi probléma, betegség, fogyatékosság terhét. Változtak a rokkantsági járadék szabályai.


Az elbocsátás nem csak anyagilag, hanem lelkileg is megviseli általában az érintetteket, főleg mert gyakran magukat okolják érte. Az első lépés, hogy próbáljunk meg a felszabadult időben olyasmihez kezdeni, amit szeretünk, amiben jók vagyunk. Ez jót tesz az önbizalomnak. A régi munkahelyet el kell gyászolni, de utána igyekezni kell továbblépni, akár a családok, barátok segítségével.


Évente legalább két nappal kevesebbet beteg, így többet dolgozik, aki hetente legalább kétszer sportol. Felmérések alapján a többet sportoló munkavállalók évente körülbelül hatezer forintot spórolnak meg az államkasszának. Ez az összeg a mintegy négymillió munkavállalóra kivetítve eléri a 24 milliárd forintot.


A Flash bővítmény sokáig legyőzhetetlennek és megkerülhetetlennek tűnt. Az Apple már évekkel ezelőtt letiltotta a használatát; az általuk gyártott eszközökön nem lehetett Flash alapú tartalmakat futtatni. A bojkotthoz csatlakozott a Google is, megszüntetik a Flash támogatását az általuk üzemeltetett AdWords és Doubleclick hirdetési rendszerekben.


Elérheti a százmilliárd dollárt is a mobil eszközök, szoftverek és szolgáltatások piacbővülése 2015 és 2019 között. A legtöbbet az iparban, a pénzügyi szektorban és a kereskedelemben költenek a következő években mobil technológiára.

 

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100