Ugrás a tartalomra

Sajtófigyelés 7.hét

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Mindenki ilyen helyen szeretne dolgozni

Szeretnéd, hogy munkavállalóid elkötelezettek és hatékonyak legyenek?  Nem tudod, hogyan is érhetnéd el mindezt? Akkor a következő bejegyzés hasznos olvasmánynak ígérkezik. 


Nagy erőkkel készül a kormány az adatvédelemre

Növelt létszámú szakértői állománnyal készül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) az új európai adatvédelmi rendelet (GDPR) hatálybalépésére – mondta a hatóság elnöke egy szakmai konferencián.


Cafeteria: van egy jó hírünk

Bővítik a vállalkozások a béren kívüli juttatásokat, az idén már a diák- vagy lakáshitel-törlesztést is választhatják a dolgozók - olvasható a Magyar Idők csütörtöki számában.


Ezért égnek ki a magyarok a munkahelyükön

A munkahelyi stressz bizony rengeteg veszélyes bestegségek melegágya. Ezek egyike az úgynevezett kiégés, ami igencsak veszélyezteteti a magyarokat. Egy friss kutatásból többek között kiderül, hogy a dolgozók 13 százaléka egyáltalán nem tud kikapcsolódni munka után, a legnagyobb problémát pedig sokan a munkahelyi kommunikáció hiányában, valamint a frusztráló feladatokban látják.


Sok vállalkozás még csak nem is hallott az új rendeletről

Mindössze három hónap maradt az általános európai adatvédelmi rendelet (GDPR) hatályba lépéséig, nem meglepő módon már a csapból is ez a téma folyik. Ehhez képest a hazai vállalkozások harmada még csak nem is hallott erről - derül ki a Microsoft felméréséből. A magyar cégek döntő többsége azt sem tudja, vonatkoznak-e rá ezek az egyébként kötelező érvényű előírások, így a legtöbbjüknek semmiféle terve sincs arra, hogyan feleljen meg ezeknek a szabályoknak. A helyzet azonban nem reménytelen.


Kérésre a felhő házhoz megy

A technológia ma már ott tart, hogy az üzletileg kritikus adatok is biztonsággal bevihetők a felhőbe, de ha valaki még mindig aggódik, arra is lehetőség van, hogy „házhoz vigyék” a felhőt. Az egyik világviszonylatban vezető felhőszolgáltató, az Oracle magyarországi igazgatójával, Reményi Csabával beszélgettünk az új digitális világról, amit sokan még mindig jövőként kezelnek, pedig már kézzelfoghatóan itt van.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100