Ugrás a tartalomra

Sajtófigyelés 9. hét

Elfoglalt? Lemaradt az elmúlt hét HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

Az uniós csúcson Nagy-Britannia elérte, hogy korlátozhatja a szigetországban munkát vállalóknak adott családi pótlékot, akinek a gyereke nem az országban él. Az osztrák külügyminiszter is szorgalmazta, hogy Ausztria is vezessen be hasonló családi pótlék korlátozást.


A kormányzat elé kitűzött cél az egykulcsos szja, amelyet a 2018-ra a választások évére szándékoztak elérni, ugyanakkor egyre több háttérbeszélgetésen hangzik el, hogy a fontos döntéseket 2020-ra kellene halasztani.


Döntött az Európai Bíróság, nem egyeztethetők össze az európai uniós joggal a SZÉP-kártyarendszer és az Erzsébet étkezési utalvány rendszerének egyes elemei.


Mindenütt ott van, mégis megfoghatatlan. Szokásrendszer és hagyomány, viselkedés és kommunikáció, tempó és stílus egyben, és még annyi minden más is beletartozik – a vállalati kultúra, csakúgy, mint bármilyen emberi kultúra, nehezen definiálható. Céges kultúraváltás? Nehezebb, mint aminek hangzik.


A munkanélküliek száma 51 ezerrel 279 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,2 százalékponttal, 6,2 százalékra csökkent november-januárban az egy évvel korábbihoz képest. A foglalkoztatottak száma 4 millió 240 ezer a KSH friss adatai szerint. A munkanélküliség átlagos időtartama több mint másfél év, a munkanélküliek fele tartósan nem talál állást.


Az Európai Bíróság döntésének eredményeképp visszatérhetnek a béren kívüli juttatások piacára a nemzetközi utalványforgalmazó cégek, amelyeknek az állami monopólium kiépülése komoly veszteséget hozott.


A legfrissebb adatok szerint a leggazdagabb magyar nyugdíjas számláján 1 608 717 forint landol havonta. Mivel hazánkban eltörölték az úgynevezett járulékplafont ezért azok, akik sokat keresnek, most sokkal több nyugdíjjárulékot tudnak fizetni. A rendszer működése azonban kérdéses, mivel hosszabb távon a magasabb nyugdíjak kifizetésével az állam kiadásai is nőni fognak.


Ma már nem jellemző, hogy sok-sok évet töltünk ugyanazon a munkahelyen, vagy ugyanabban a munkakörben. Míg régen megszokott volt, hogy sokan az első munkahelyükről mentek nyugdíjba, ma már teljesen természetes, hogy gyakran váltunk nemcsak munkahelyet, hanem hivatást is. 6 tipp a sikeres karrierváltáshoz.


Új programot fejlesztettek a Google mérnökei, amely már most nagyobb pontossággal találja ki egy fényképről, a világ melyik pontján készült, mint az ellene felsorakoztatott, világlátott emberek.


A Google bejelentette, hogy mostantól hangvezérléssel is irányítható a Google Dokumentumok több alapfunkciója is. Amellett, hogy ezentúl gépelés helyett diktálással is bevihető a dokumentumok szövege, a formázás is elvégezhető hangutasításokkal.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100