A város, a civil és az üzleti szféra példa értékű összefogása az egészségért és az esélyegyenlőségért.

A Dunakeszin tanuló első osztályos gyermekek sportolási lehetőségeinek szélesítése, a gyermekek egészséges életmódra történő nevelésének támogatása érdekében széles körű összefogás született azért, hogy a felek együttesen biztosítsák valamennyi első osztályos gyermek számára, hogy a testnevelés-órák keretében tenisz-oktatáson vegyenek részt.

A 2014/2015-ös tanév során minden első évfolyamos osztály október elejétől május végéig kéthetenként vehet részt a teniszórákon. Az együttműködés keretében az Önkormányzat, Közüzemi Kft., a Sportigazgatóság és a Kinizsi Egyesület vállalja, hogy busszal szállítja a gyerekeket az általános iskolák és a sporttelep között. 

A Tankerület úgy alakítja ki az órarendeket, illetve úgy szervezi meg az első osztályos gyermekek oktatását, hogy az összhangban álljon a teniszórák lebonyolításának rendjével. 
A NEXON-Dunakeszi Tenisz Klub Sportegyesület ingyenesen biztosítja a Magyarság Sporttelepen a gyermekek teniszoktatását. Ez magában foglalja az öltözőhasználatot, a pályahasználatot, a foglalkozások szakmai vezetését és a szükséges sporteszközök biztosítását is.

A Magyar Tenisz Szövetség, a Sportszövetség és a NEXON támogatási szerződés keretében a teniszoktatás költségeihez járulnak hozzá. A szükséges szakmai támogatást a Magyar Tenisz Szövetség, a Sportszövetség és a Sportigazgatóság biztosítja. A Decathlon az együttműködés keretében biztosítja az oktatást segítő sportfelszerelést.