Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Változások a munkavédelmi törvényben - nem csak munkavédelmiseknek

2020. január 1-ével a munkavédelmi törvényben több jelentős módosítás történt, különösen a nyilvántartási és adminisztratív feladatok körében, ezért nem csak a munkavédelmi felelősöknek fontos az új szabályok megismerése.

Megugrott a szakmunkára jelentkezők száma

Intenzív évet zárt tavaly az álláshirdetési és -keresési piac. A jelentkezők száma közel tizedével emelkedett az előző évhez képest, míg a cégek automatizálási szándéka magasabb fordulatszámra kapcsolt. Az év jellemző tendenciáinak markáns eleme, hogy a munkáltatók nyitottabbá váltak az atipikus foglalkoztatási formákra.


Megmutatjuk, hogy hal ki Magyarország – Mit tehetünk ellene?

Az ENSZ becslései szerint a jelenlegi 9,66 millióról 2050-re 8,47 millióra, majd 2100-ra 6,86 millióra csökken majd Magyarország népessége.


Ezek lesznek a legkeresettebb szakmák 2020-ban

A munkaerőpiac folyamatos változása miatt nehéz előre megmondani, milyen szakmákra lesz leginkább kereslet a jövőben, de az általános munkaerő-piaci trendekből és a törvényi változásokból következtethetünk arra, mely szakmákra mutatkozik majd nagyobb igény 2020-ban.


HR Transformation In The Experience Age

HR designed as an agile design and delivery function, is a big shift. It means throwing away the old model of HR as a “service delivery” function, and really understanding that HR must focus on product management (understanding customer needs), product design (designing solutions that must “sell” in the market), and agile development, delivery, and data-driven improvement.