Ugrás a tartalomra

31. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

GDPR gyakori kérdések: Mit nevezünk adatvédelmi incidensnek, és mi a teendő ilyen esetben?

Az uniós adatvédelmi rendelettel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre választ adó sorozatunkban a következőkben a vállalkozások számára fontos kérdéseket válaszoljuk meg az Európai Bizottság tájékoztató anyaga segítségével.


EU-s listán végeztünk az élbolyban: kiütöttük minden szomszédunkat

Minden EU-s országban csökkent a munkanélküliségi ráta az egy évvel ezelőtt megfigyelt adatokhoz képest, Magyarország pedig továbbra is az élen halad, csak Németországban és Csehországban kisebb a munkanélküliség, mint hazánkban.


A fizetésükből is engednek a jó munkakörnyezetért

A munka és magánélet egyensúlya, valamint a kollégákkal való jó kapcsolat után a munka elismertsége a legfontosabb egy új munkahely kiválasztásánál legalábbis a magyarok körében.


Home office/céges rendezvény/konferencia vs. munkabaleset

A munkavállaló egy többnapos konferenciának otthont adó szálloda bejáratánál hajnali kettőkor elesik és eltörik a keze. Egy másikat a céges síelésen ér baleset. A home office-ban lévő munkavállaló telefonkonferenciázás közben füvet nyír és megrázza az áram. Azt hiszitek, viccelek, pedig nem. Munkabaleset, nem munkabaleset? És ha igen, terheli a munkáltatót kártérítési felelősség?


Leáldozóban a 8 órás munkanap?

Egy átfogó kutatás szerint globális szinten a munkavállalók kétharmada dolgozik az irodán kívülről és több mint felük a munkahét felét így tölti – ez pedig komoly változásokat vonhat maga után a vállalati ingatlanok piacán​​​​​​​.


Mit tartalmaz a nyári adócsomag?

Változik a bejelentett részesedés meghatározása, átalakulnak a baleseti adó és a kedvezményes áfa szabályai. A PWC adószakértői összefoglalták, milyen változásokat tartalmaz a július 25-én kihirdetett nyári adócsomag.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100