Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Bérügyintéző képzés: a népszerűség töretlen de alkalmazkodni kell a megváltozott igényekhez

A szakértők szerint az új és felnőttképzésben megszerezhető bérügyviteli szakmai képesítés Bér- és munkaügyi munkatárs nevet viselje, amelynek legyen három részszakképesítése: Bérügyintéző, Társadalombiztosítási ügyintéző, illetve Munkaügyi asszisztens.


Egy lépéssel közelebb került a Facebook ahhoz, hogy olvasson a gondolataidban

Egy lépéssel közelebb került régóta dédelgetett álmához Mark Zuckerberg, aki bejelentette, hogy a Facebook megvesz egy startupot, ami gondolatokkal irányítható eszközök fejlesztésén dolgozik.


A jövő álláshirdetéseit influencerek fogják eladni

A betöltetlen pozíciókról meg kell tanulni ugyanúgy gondolkodni, mint egy termékről, eladásukhoz pedig tudatos marketing stratégiát kell alkalmazni.


Izgalmas jövő elé néz a HR

A HR világát is meghódítja a mesterséges intelligencia. Az új technológia alkalmazási lehetőségei és előnyei a toborzás, a munkavállalói élmény fokozása, a képzések és az adatelemzés területén is láthatók. 


Nem tántorodtak meg a cégek: a változások után is szórják a juttatásokat

A hazai nagyvállalatok a béren kívüli juttatások szabályozásának év eleji módosítása után is a megszokott módon jutalmazzák munkavállalóikat. A cégek a dolgozók megtakarításait és a családbarát juttatásokat részesítik előnyben.


Sok múlik ezen: így lehet igazán megfogni a fiatal munkavállalókat

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának dékánja szerint a munkáltatóknak nem kell félniük a Z-generációs munkavállalók alkalmazásától.