Ugrás a tartalomra

Autizmus Alapítvány

A NEXON év végi adományáról partnerink szavaztak. Hogyan használta fel az Autizmus alapítvány a támogatást?

Több mint 10 éves hagyomány, hogy a NEXON év végi, összesen 3 millió forintos adományának elosztásáról partnereink szavazata dönt.  A 2020-as szavazás előtt egy sorozatban mutatjuk be, hogy mire költötték a szervezetek a tavalyi összeget.

Autizmus Alapítvány

Az Alapítvány szakmai tevékenységeit és így a célzott adomány felhasználását sajnos 2020-ban felülírta a koronavírus járvány.

A NEXON támogatásával tervezett táborozást a járványhelyzetre való tekintettel el kellett halasztani.

Mivel a tanévet szerencsére kontaktban kezdhették meg, igyekeztek a lehető legjobb körülményeket megteremteni, így új bútorokat, eszközöket szereztek be, összesen 350.000 Ft értékben.

Költségeik váratlanul és jelentősen megnőttek, hiszen a védekezéshez nagy mennyiségű gumikesztyűt, maszkot és tisztítószert kellett beszerezni és folyamatosan pótolni, valamennyi intézmény, így az országos hatáskörrel működő Ambulancia, Általános Iskola és Nappali Intézmény számára is. Beszereztek több érintésmentes kézfertőtlenítő készüléket is.

Az iskolában a műanyag edényeket porcelánra cserélték a jobb tisztíthatóság érdekében. A tanév elején mosogatógépet vásároltak a felső tagozat számára. A védekezés eddigi költségei mintegy 600.000 Ft-ot emésztettek fel. Erőfeszítéseiknek köszönhetően mindeddig sikerült megelőznünk, hogy bárki megbetegedjen!

A rendkívüli kiadások közé tartozott az orvosi szoba teljes beázása, minek következtében a padlózat és a bútorok egyaránt teljesen tönkrementek, így annak érdekében, hogy az iskolaorvos és az üzemorvos folytatni tudja munkáját, 300.000 Ft  azonnali forrás kellett a helyreállításhoz.

Összességében a NEXON adományát, mely 2019-ben 1.260.000 Ft volt, a tanítványok és felnőtt ellátottak biztonságának és egészségének megőrzésére fordították.

Autizmus Alapítvány

 

 

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100