Ugrás a tartalomra

Az ajándék közös - Bemutatjuk az Egy Csepp Figyelem Alapítványt

Belevalók program folytatása a cukorbeteg gyerekek elfogadásáért

Már több mint tíz éve vonjuk be partnereinket az év végi ajándékozás örömébe és idén is folytatjuk ezt a hagyományt.  Arra kérjük Önt is, hogy szavazatával segítsen eldönteni, hogy négy társadalmi szervezet között hogyan osszuk el a karácsonyi ajándékozásra szánt 3 millió forintot.

Adja le szavazatát Ön is!

Döntését azzal szeretnénk támogatni, hogy december folyamán sorozatban mutatjuk be a NEXON által hosszú távon támogatott négy alapítványt: az idei céljaikat, amire a támogatást kérik, illetve a tavaly megszavazott összegek megvalósulását.

Ismerje meg az Egy Csepp Figyelem Alapítványt!

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2013-ban indította el a “Belevalók” nevű programját pedagógusok és óvódapedagógusok számára.
A fél napos, ingyenes továbbképzésen szakemberek készítik fel a pedagógusokat a cukorbeteg gyerekek körüli mindennapi feladatokra. A tanító és – óvónőképzésben erre hivatalos program nincs. Magyarországon mintegy 5000, 18 év alatti cukorbeteg gyermek él, körülbelül 98 százalékuk egész életében inzulin injekcióra szorul. A napi többszöri vércukormérés, inzulin beadás, szénhidrátszegény diéta betartása nehézséget okoz számukra. A környezetet fel kell készíteni ennek elfogadására, és a betegséghez kapcsolódó teendőkre.

A pedagógusok a továbbképzés után pontosan tudni fogják, hogy mit kell tenni, megszűnnek félelmeik a betegségtől, és tisztában lesznek azzal, hogy ha bekerül egy cukorbeteg gyermek a közösségbe, akkor mi a teendő. Az oktatási nap elméleti is gyakorlati részből áll, amely során a diabetológus szakorvos, a dietetikus és diabetológiai szakasszisztens a következő témákat ismertetik: cukorbeteg mintanap, mintaétrend, szituációs gyakorlatok, vészhelyzetek elhárítása, életből vett példák, a használati eszközök megismertetése korosztályi igényeknek megfelelően (vércukormérő, vércukorszintmérés, inzulinadagoló „pen” bemutatása, az inzulin fajták, patronok bemutatása, inzulin pumpa bemutatása).

2022-ben is folytatódik a Belevalók program: az idei szavazatok alapján rájuk eső támogatást a jövő év februárjában és szeptemberében 2-2 alkalommal megvalósuló ELTE-TOK végzős diákjai, vagyis leendő pedagógusai, továbbá vidéki gyakorló pedagógusok képzésére szeretnék fordítani. 


A tavalyi 440.000 forintos támogatás segítségével 2021. februárban és szeptemberben 2-2 alkalommal helyszíni és online Belevalók képzést tartottak az ELTE - TOK-n tanuló leendő pedagógusoknak, valamint szeptember 6. és október 14. között az Oktatási Hivatallal közös szervezésben gyakorló pedagógusokat oktattak összesen 21 helyszínen Budapesten és számos vidéki nagyvárosban.

Ismerje meg az Alapítvány más programjait is!

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100