Ugrás a tartalomra

Eldőlt a NEXON 3 milliós adományának aránya

Közel 3000 szavazat alapján támogatjuk négy társadalmi szervezet programját 2021-ben.

A NEXON 3 millió forintot ajánlott fel négy – már hosszú távon támogatott - szervezet egy-egy programjának megvalósulásához: az Autizmus Alapítvány informatikai eszközök beszerzésére; az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Belevalók programjára; a Lámpás '92 Alapítvány étkezővel egybekötött közösségi tér kialakítására, illetve a Szent István Király Zenei Alapítvány óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló, művészeti sorozatának megvalósítására kérte a támogatást. 

December elején arra kértük, partnereinket, segítsenek eldönteni, hogy a négy társadalmi szervezet között hogyan osszuk el a karácsonyi ajándékozásra szánt 3 millió forintos adományt. 
Köszönjük, hogy közel háromezren gondolták úgy, hogy szavazatukkal hozzájárulnak az ajándékozás öröméhez. 

A szavazást január 6-án az alábbi eredményekkel zártuk le:

  • 48% az Autizmus Alapítványra = 1.440.000 Ft
  • 32% a Szent István Zenei Alapítványra = 960.000 Ft
  • 14,7% az Egy Csepp Figyelem Alapítványra = 440.000 Ft
  • 5,3% a Lámpás ’92 Alapítványra = 160.000 Ft

 

Az adomány minden forintja hasznos felhasználásra kerül.

 

Autizmus Alapítvány - INFORMATIKAI ESZKÖZÖK BESZERZÉSE

2020 tavaszán megtapasztaltuk, milyen égető szükség van arra, hogy akár online formában is folytassuk fejlesztő munkánkat és folyamatosan támogassuk az autizmussal élő gyerekeket, felnőtteket és családjukat. Sajnos azzal is szembesültünk, hogy a számítógépeink időközben nagyon elavultak, így feltétlenül cserélni, fejleszteni kellene azokat. 

A korszerűbb géppark a covid helyzet lecsengése után is nagyon fontos lenne, hiszen az autizmussal élő gyerekek és felnőttek tanulási, szabadidős és kapcsolattartási céllal egyaránt folyamatosan használják az informatikai eszközöket. Nagyon szeretnénk az Általános Iskolánk minden tantermében és a Nappali Szociális Intézményben kicserélni a számítógépeket.
 

Szent István Király Zenei Alapítvány - PASTORALE – KOMPLEX MŰVÉSZETI SOROZAT

Felmérések szerint a fiatalok 1%-a jár komolyzenei hangversenyre. A komolyzenével való ismerkedés pedig nem csak zenei, hanem emberi, nevelési kérdés is. A Pastorale sorozat célja, a gyermekek és fiatalok művészeti nevelésének elősegítése, a jövő koncertlátogató közönségének kinevelése.
A jövő évi programban meghívott vendégünk lesz a Szent Efrém Férfikar, Várjon Dénes és Simon Izabella zongoraművészek. Élvezhetjük majd Donizetti Don Pasquale című vígoperájának előadását és Balogh Kálmán cimbalomművész és zenésztársai fergeteges népzenei-jazz programját - ez utóbbit a 2020-ban elmaradt műsor pótlásaként. A programot a sorozatok szerkesztő-műsorvezetője, Solymosi Tari Emőke zenetörténész kíséri izgalmas magyarázattal és képvetítéssel. A támogatást a program folytatására fordítjuk.
 

Egy Csepp Figyelem Alapítvány - BELEVALÓK PROGRAM

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő, nonprofit szervezete. A Magyarországon élő mintegy 4000 cukorbeteg gyermek az életben maradásához napi többszöri inzulin injekcióra szorul. A rendszeres vércukorszint-mérés, inzulinbeadás, a szénhidrátszegény diéta betartása számukra és környezetük számára életre szóló kihívás.
Sajnos sok helyen a diabétesszel élő gyerekeket nem veszik fel óvodába, mert a nevelők félnek a gondozással járó felelősségtől, de még az általános iskolában is fontos a pedagógusok felkészültsége. Az Alapítvány Belevalók képzési programja segítséget nyújt a pedagógusok informálásában, hogy nyitottan és felkészülte fogadják a cukorbeteg gyermekeket. 2013 óta 5000 pedagógus vett részt képzésen, idén webinár sorozat formájában. A képzési anyagok megújítását, a program folytatását a partnerek támogatása teszi lehetővé.

 

Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány - ÉTKEZŐVEL EGYBEKÖTÖTT KÖZÖSSÉGI TÉR

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány közel harminc éve, több száz fogyatékossággal élő ember lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, rászoruló gyermekek ellátását teszi lehetővé családias környezetben. Célunk, hogy minden sérült embertársunknak a legjobb családias ellátást és egyéni képességeinek megfelelő lehetőségeket biztosítsunk. 
A csömöri Levendula Otthonban állami nevelésből kikerült, értelmi fogyatékossággal élő fiatal felnőttek élnek. Tavaly az otthon átalakításához kértünk és kaptunk támogatást, ami megalapozta a csodát: ezzel az összeggel nyitottunk meg egy felújítási alapot, ami fedezte a tervezési folyamatokat és az ingatlan elektromos hálózatának modernizációját. A folytatáshoz, az étkezővel egybekötött közösségi tér kialakításához azonban további segítségre lenne szükségünk.

 

 

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100