Mire fordították az alpítványok a tavaly megszavazott összegeket?

Közeledik a szavazás ideje a NEXON év végi 3 milliós adományának elosztásáról.
Addig is megkértük az alapítványokat, meséljék el, mire fordították a tavalyi szavazás eredménye képpen kapott összeget.

 

Autizmus Alapítvány – 1.020.000 Ft

Az általános iskolához és nappali intézményéhez tartozó tornaszoba eszközparkjának bővítéséhez kértek támogatást és a 2018-as szavazatok alapján 1.020.000 Ft-ot kaptak.

Az összeget teljes egészében beltéri és kültéri szenzomotoros fejlesztő eszközökre fordították, úgy, hogy mindenféle fejlődési szintre és életkorra vonatkozóan bővüljön az eszközpark. Az intézmény tornaszobája szabadidős és sportolási lehetőséget nyújt a mindennapi ellátásban résztvevő autizmussal élő kisgyermekek és felnőttek számára, illetve a Felnőtt Klub tagjai is használhatják az eszközöket.

Autizmus Alapítvány eszközök

 

Magyar Élelmiszerbank Egyesület – 960.000 Ft

Az Élelmiszerbank 2018-ban közel 10.000 tonna élelmiszerfelesleg megmentésével 300 000 nélkülöző élelmezését segítette.
Az élelmiszerek mentéséhez elengedhetetlen az Élelmiszerbank XVII. kerületi raktárának működtetése, fenntartása, aminek éves költsége közel 30 millió forint. Ebből az összegből a sürgős javítások költsége 1,5-2 millió Ft, ezeket a munkákat (beázások, korszerűsítés, hűtőkarbantartás stb.) még 2019 év elején meg kellett kezdeniük, ezért a támogatást erre a célra kérték.
 

Egy Csepp Figyelem Alapítvány – 630.000 Ft

Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő, nonprofit szervezete. A Magyarországon élő mintegy 4000 cukorbeteg gyermek az életben maradásához napi többszöri inzulin injekcióra szorul. A rendszeres vércukorszint-mérés, inzulinbeadás, a szénhidrátszegény diéta betartása számukra és környezetük számára életre szóló kihívás.

Sajnos sok helyen a diabétesszel élő gyerekeket nem veszik fel a bölcsődébe, óvodába, mert a nevelők félnek a gondozással járó felelősségtől. Az Alapítvány Belevalók képzési programja segítséget nyújt a pedagógusok informálásában, hogy nyitottan és felkészültebben fogadják a cukorbeteg gyermekeket. A tavaly megszavazott 630.000 Ft hozzájárult ahhoz, hogy 2019-ben 8 képzést valósíthattak meg gyakorló pedagógusoknak és hallgatóknak.

 

 

 

Szent István Király Zenei Alapítvány – 390.000 Ft

Felmérések szerint a fiatalok 1%-a jár komolyzenei hangversenyre. A komolyzenével való ismerkedés pedig nem csak zenei, hanem emberi, nevelési kérdés is. A Pastorale sorozat célja, a gyermekek és fiatalok művészeti nevelésének elősegítése, a jövő koncertlátogató közönségének kinevelése.

A tavalyi nagylelkű támogatást a Zuglói Filharmónia tavaszi Pastorale családi előadás-sorozatára fordították. A programokra elsőként meghívták Balog József zongoraművészt, aki lendületes amerikai muzsikákat hozott, majd sok-sok kiváló szólistával életre kelt A bűvös szekrény című vígopera Farkas Ferenc tollából. Vendégül láthatták Stuller Gyula és Zerkula György Svájcban élő magyar hegedűművészeket, az utolsó előadáson pedig hagyományosan fergeteges népzenében és néptáncban gyönyörködhettek a nézők a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói jóvoltából.

Pastorale