Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Így reagálnak a cégek a koronavírus-helyzetre - 7 intézkedés

Az utóbbi napokban magyarországi munkahelyeken érdeklődtünk, mit tesznek a vezetők azért, hogy ne érje őket készületlenül a koronavírus.


Még nem fáj eléggé a vállalatoknak, ezért nem fekszenek rá a reskillingre

A skilling programok megmutatják a munkavállalóknak, hogy a vállalatok hosszú távon számolnak velük annak ellenére, hogy átalakul a piac, és így a szükséges tudás és képességek is.


A világ legelismertebb vállalata a LEGO Csoport

A Reputation Institute a héten közzétette éves RepTrak®100 kutatásuk eredményét, amely alapján világszerte a LEGO Csoport a legelismertebb vállalat. A második helyezett szoros versenyben a Disney lett.

Fejleszteni kell, hogy embert találjanak

A munkaerőhiány a toborzási folyamatok fejlesztésére kényszeríti a vállalatokat, a cégeknek aktívan részt kell venniük a megfelelő munkaerő megtalálásában, például önéletrajzi adatbázisok felhasználásával, amihez fejlett számítógépes programokra van szükség.


Blama a munkaerőpiacon: mindenki olyat akar dolgozni, amire nincs szükség

Tavaly a munakerőpiacon jelentősen megnőtt a kékgalléros munkavállalók iránti kereslet. A legnagyobb hiány lakatosokból, hegesztőkből és segédmunkásokból volt, miközben divatos állás lett a mentőtiszt és a postai kézbesítő, de a legtöbben olyan munkahelyre vágynak, ahol utazni lehet.


Top 10 HR Technology Predictions for 2020

From artificial intelligence to virtual reality training, the way we hire, manage, and work is changing at a rapid pace. Which ones will become an essential tool for HR professionals, and what fads should be avoided? Keep reading to find out!