Ugrás a tartalomra

Kiállítóként vettünk részt a Portfolió és a Magyar Gépjárműipari Egyesület szakmai konferenciáján

Kiállítóként és silver fokozatú támogatóként vettünk részt a Portfolió és a Magyar Gépjárműipari Egyesület szakmai konferenciáján, a 7. alkalommal megrendezésre kerülő Portfolio-MAGE Járműipar 2019 rendezvényen.

A kiállításon a Magyarország legfontosabb járműgyártói (OEM) és beszállítói vesznek részt.

A globális járműipar elképesztően sikeres volt az elmúlt években, a vezető gyártók és beszállítók eladásai újabb és újabb csúcsokat döntöttek, árbevételük dinamikusan növekedett és hatalmas profitot tettek zsebre. Egyre több jel utal viszont arra, hogy ezt az aranykort hamarosan egy sokkal nehezebb időszak váltja fel. A globális járműeladások növekedésének várható lassulása, a kereskedelmi háború esetleges fokozódása, az eddig is teljesíthetetlen brüsszeli káros-anyag-kibocsátási elvárások további szigorítása, az új technológiákra történő átállás és a nyersanyagárak magas szinten történő stabilizálódása egyaránt hatalmas nyomást gyakorolnak az iparág szereplőire.
A súlyos méreteket öltő munkaerőhiány már nem csak a növekedés gátjává vált, hanem a szektor versenyképességét is fenyegeti. A kialakult helyzet megoldásában sokat segíthet az Ipar 4.0 megoldásainak alkalmazása: a digitalizálás, az automatizálás és a robotizálás. Fejlesztések nélkül ebben a felgyorsult világban nem sokáig maradhat versenyben egy vállalat, ahogy a túlélés szempontjából egyre fontosabb lesz, hogy a gyártás mellett nagy szerepet kapjon a kutatás és fejlesztés is.

A NEXON ebben a helyzetben kívánja támogatni megoldásaival az iparág szereplőit.

Hiszünk abban, hogy a legújabb munkaerő menedzsmentet támogató megoldásaink, mint például az iPlan automatikus beosztástervező és az önkiszolgáló megoldásaink segítségül lesznek az új kihívásokkal küzdő járműipari vállalatoknak.

A konferencia munkaerőpiaci kerekasztalában Csenterics Hanna projektvezető, szervezetfejlesztési tanácsadó képviselte a NEXON-t. A kerekasztal témája a jövő HR-megoldásai voltak. Többek között felmerült az a kérdés, hogy milyen hatással van a vállalatok szervezetére a digitalizáció. Csenterics Hanna kifejtette, hogy a digitalizáció vállalati kultúraváltást is jelent.

Példaként említett egy 7000 fős autóipari gyártónál nemrégiben befejeződött NEXON szolgáltatás bevezetését, aminek része volt a NEXON_PORT munkavállalói és vezetői önkiszolgáló rendszer. A bevezetés során külön hangsúlyt fektettünk a kommunikációra, oktatásra, hogy segítsük a szervezeten belüli kultúraváltást. A HR-önkiszolgáló rendszer ugyanis azt jelenti, hogy több olyan feladat, amit eddig a HR végzett, átkerül a vezetőkhöz, illetve közvetlenül a munkavállalókhoz. Fontos, hogy minden érintett lássa és kihasználja ennek előnyeit: a vezetőknek közvetlen hozzáférésük lesz a beosztottaik adataihoz, így a HR bevonása nélkül tudnak lekérdezéseket, riportokat lehúzni. A munkavállalóknak pedig nem kell a HR-osztály nyitvatartási idejéhez alkalmazkodni, ha mondjuk egy nyomtatványt akarnak kitölteni, vagy a személyes adataikban történt változást bejelenteni. Mindezt online intézhetik bármikor.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100