Ugrás a tartalomra

A NEXON elnyerte a Megbízható munkaadó 2021/2022 címet!

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elismerő címét a NEXON képviselője idén is átvehette! 

A címet 2017 óta a DUIHK olyan vállalatoknak ítéli oda, amelyek teljesítik a munkavállalóknak biztosított munka- és szociális körülményekre vonatkozó, egy szakmai bíráló bizottság által kidolgozott feltételrendszert. A kezdeményezés célja, hogy munkavállaló-barát környezet megteremtésére ösztönözze a munkaadókat, és egyben erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját, pl. a dolgozókmegtartása ill. a munkaerőtoborzás során, ezzel is segítve az „employer branding”erőfeszítéseket.


Az idei elismerő címeket ismét a DUIHK online megtartott taggyűlésen hirdették ki.
A szakmai zsűri képviseletében Dr. VÖRÖS Ágnes elmondta, hogy az idei pályázatok „best practice”-e nagy  részben a pandémiás helyzetre adott céges válaszokat foglalta össze. 2020 márciusában a COVID járvány kezdetekor a vállalatoknak gyorsan kellett reagálniuk a megváltozott helyzetre. 
A fő célkitűzés a meglévő munkahelyek fenntartása volt, pl. a német mintára bevezetett rövidített munkaidőre nyújtott bértámogatás alkalmazásával, a munkavállalóknak a megváltozott helyzethez való megfelelő alkalmazkodásának támogatásával, pl. továbbképzési kezdeményezések és digitális képzések szervezésével. 
A napi erőfeszítések középpontjában természetesen a lehető legnagyobb védelmi intézkedések biztosítása állt. Az irodák és a közös helyiségek rendszeres fertőtlenítése, az ingyenes COVID - tesztek biztosítása, valamint az összes alkalmazott szájat és orrot eltakaró maszkkal és kézfertőtlenítő szerrel való ellátása széles körben alkalmazott eszközök voltak.

Háttérinformáció a Német−Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamaráról 
A DUIHK a német gazdaság hivatalos magyarországi képviselője. Mintegy 900 tagvállalatával az ország legnagyobb bilaterális vállalati szövetsége. Legfontosabb feladata a magyar−német gazdasági kapcsolatok előmozdítása.
Alapítására 1993‐ban került sor, céljaival és működési alapelveivel pedig – a gyakorlati vállalati igények kielégítése, a kölcsönösség és a pártpolitikai semlegesség – az 1920‐ban alapított Német−Magyar Kereskedelmi Kamara hagyományait is folytatja.
A DUIHK a közvetlen vállalati kapcsolatok platformja és a tagság érdekképviseleti szervezete.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100