Ugrás a tartalomra

NEXON IT-Kikötő 2018

A digitális szövetség hatalma - Főszerepben a HR és az IT

Telt házzal, mintegy 190 fő részvételével zajlott le csütörtökön a NEXON IT-Kikötő 2018 konferencia. Az eseményen idén a robotizáció és mesterséges intelligencia kerültek a főszerepbe, valamint bemutatkozott a NEXON legújabb megoldása, a NEXONtime iPlan intelligens beosztástervező is!

 

Az "A digitális szövetség hatalma - Főszerepben a HR és az IT" címre keresztelt konferencia és szakmai találkozó sikerrel vonzotta be az IT és HR szakma krémjét a Lánchíd közelében lehorgonyzott Spoon hajóra. Az esemény fókuszába idén a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségek kerültek, melyekkel a HR-tevékenység is korszerűbbé válhat. A reggel 8:30-kor kezdődött eseményt Ocskay Szilárd ügyvezető igazgató nyitotta meg, köszöntve a konferencia vendégeit és felvezetve a nap programját. Szilárd beszédében kiemelte, hogy a robotizálás, digitalizáció és a mesterséges intelligencia hármasa együttesen, alapjaiban határozzák és változtatják majd meg magánéletünk mellett a munkavégzésünket is a közeljövőben. 

Az előadások sora Vityi Péter (IVSZ) digitalizációval kapcsolatos felvetéseivel indult, aki bemutatta a jelenség jó és rossz oldalát is. Őt követte a konferencia színpadán az IBM-es Sepp Norbert automatizációról és más HR technológiai trendekről szóló előadása, az ott megfogalmazottakat Dobó Mátyás, az Invitech igazgatóhelyettese fűzött tovább.

Az Itbusiness-el közös együttműködésünk keretében rendezvényünkön - Alföldi Zoltán újságíró moderálásában - kihelyezett ITB Klub kerekasztalbeszélgetésre is sor került! A beszélgetésen Hunyady Lajos, a NEXON üzletfejlesztési és értékesítési igazgatónk ütköztette véleményét a ITSH-s Kónya Lászlóval és a Motiment-es Szőnyi Zoltánnal a HR digitalizáció jelentette kihívások és lehetőségek témakörében. Kónya László szerint még nincs lejátszva, hogy trendalkotó, vagy épp -követő szerep jut majd a HR-nek a digitalizációban. Szőnyi Zoltán a technológiai megoldások meghatározó szerepére hívta fel a figyelmet a HR digitalizációjában, hiszen ezek egyszerűsíthetik a megtartást és a mérthetőséget is. Ezt támogatta meg Hunyady Lajos is, példaként említve a NEXON törekvéseit a kérdésben: „A NEXON az operatív HR-funkciókat digitalizálta első körben, és a stratégiai HR a következő cél, amely területre az MI és az automatizálás egyre inkább be tud lépni”, utalva a vállalat új, mesterséges intelligenciát is alkalmazó fejlesztéseire. 

A kávészünet után érkezett a NEXON automatikus beosztástervezőjének premierje, Barna István fejlesztési üzletág igazgató előadásában! Az optimális beosztás kiemelten fontos lépés az olajozottan működő termelés kialakításában, ami azonban jellemzően rendkívül összetett és erőforrásigényes feladatnak bizonyul. Ebben segíti a vállalatokat a NEXONtime iPlan mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldása, ami a munkaidő-tervezés és bérszámfejtés hatékony összekapcsolása. 100 ember havi beosztástervét nem egyszerű összeállítani: a NEXONtime iPlan ezt megteszi egy gombnyomásra, reagálva a váratlan eseményekre és az egyéni dolgozói kompetenciákra és igényekre is! A szoftver bemutatója hozta is a várt eredményeket: István kiváló előadása után több már meglévő és leendő partnerünk is érdeklődött új megoldásunk után kollégáinknál!

A mesterséges intelligencia és vállalatsegítő robotok listája azonban nem csak a NEXON megoldásából állt a konferencián. István előadása után jött Albert, az Abesse folyamatautomatizálója, és VANDA, a T-Systems virtuális asszisztens robotja. Míg Albert feladata a manuálisan végzett, ismétlődő (és egyben rendkívül monoton) munkamennyiség csökkentése, addig VANDA a gyors és hatékony ügyfélkezelésért felel. Konferenciánkon tehát első kézből kaphattak vendégeink valódi példákat arról, milyen innovatív módokon segíthetik a mesterséges intelligenciát használó megoldások a modern vállalatok munkáját már napjainkban is! 

A napot a nagy népszerűségnek és közismertségnek örvendő toxikológus, Zacher Gábor előadása zárta, aki a digitális és biológiai függőségek közti párhuzamokra mutatott rá vendégeinknek. Habár elsőre meglepő lehetett egy orvos részvétele az IT-Kikötő címet is viselő, HR és informatikai újdonságokkal foglalkozó eseményen, Zacher Gábor előadása hamar rámutatott annak relevanciájára. Véleménye szerint ugyanis a social media valódi, kábítószerekkel párhuzamot mutató függőséget okoz rendszeres fogyasztói körében, így mindenképp érdemes gyermekeinket elővigyázatosan kiengedni a világhálóra. 

Az immár 4. alkalommal megrendezett IT-Kikötő rendezvény idén is nagy sikert aratott vendégeink körében, akiknek - előadóinkkal egyetemben - ez úton is köszönjük a részvételt! Honlapunkon rövidesen megosztjuk majd az előadások prezentációját, valamint a konferenciáról készült rövidfilmet is közzétesszük a napokban. Programsorozatunk természetesen nem ért véget, hagyományos novemberi konferenciánkon a munkaerőpiaci kihívásokkal és lehetséges válaszokkal foglalkozunk majd, automatikus beosztástervezőnkkel meglévő és leendő partnereink pedig több Üzleti Reggelin is találkozhatnak majd!

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100