Ugrás a tartalomra

41. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Nem aggódunk túlzottan a robotok miatt

Tényleg elveszik a munkát a robotok? Vagy csak a másét, és mi nem vagyunk veszélyben? Szakértők évek óta elemzik ezeket a kérdéseket, de eddig keveset lehetett tudni arról, hogy hogyan viszonyulnak a kérdéshez az emberek.


Jöhet a sírig tartó munka? Ennyit kell dolgoznia egy magyarnak a nyugdíjig

Sokszor hallani, hogy a magyar társadalom egyre nagyobb volumenű elöregedése miatt, a mai és főleg jövőbeni munkavállalók már a sírig tartó munkára készülhetnek. Egy friss statisztikai jelentés szerint viszont a legtöbb Európai országban rosszabb a helyzet, már ami a várható munkával töltött évek számát jelenti. A magyar férfiak ráadásul több mint 5 évvel hosszabb munkaviszonyra készülhetnek, mint a nők.


Cafetéria 2019: kemény munka lesz, de nem lehetetlen küldetés

A SZÉP-kártyát leszámítva jövőre szinte minden dolgozói juttatás egységesen úgy fog adózni, mint a munkabér. Ettől még a cafetériának nem alkonyul be, a hatékony javadalmazási rendszer kialakítása azonban komoly erőfeszítéseket igényel.


Digitális transzformáció alakítja a humánerőforrás menedzsmentet

Fontos a magyar HR szakembereknek azok a változások, amelyeket a digitalizáció eredményez az üzleti folyamatokban. Ezt a megkérdezettek 93 százaléka így látja. De csak a szakemberek alig fele érzi úgy, hogy az ő szervezetük ki is használja az ebben rejlő lehetőségeket.


Hímsovinsztává vált az Amazon hr-robotja

Botrányba fulladt az Amazon hr-programjának bevezetése, a mesterséges intelligencia szisztematikusan dobta ki az állásokra jelentkező nőket. A cég most dobhatja ki az egész fejlesztést.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100