Ugrás a tartalomra

Akkreditált vizsgahely lesz a NEXON

Létrejött a megállapodás a Budapesti Független Vizsgaközponttal!

A NEXON továbbra is szerepet vállal az államilag elismert vizsgák megszervezésében. 

 

A NEXON még rendelkezik az Bérügyintéző és a Társadalombiztosítási ügyintéző OKJ-s képzésekhez kapcsolódó, közel két évtizedes vizsgaszervezési jogosultsággal, de ez legkésőbb 2022. végén megszűnik, mivel a jogalkotó úgy döntött, hogy szakmai, illetve képesítő vizsgát csak az MSZ EN ISO/IEC 17024:20103 szerinti tanúsított, akkreditált vizsgaközpont szervezhet.

Jelenleg több ezerre tehető a vizsgaszervői jogosultsággal rendelkező felnőttképzők száma, amelyek rövidesen mind elvesztik jogosultságukat. Ez a többezres vizsgaszervezői szám a jövőben – a szigorú követelmények következtében – várhatón 60-80-ra csökken.

Budapesti Független Vizsgaközpont A NEXON szakképesítés megszerzésére irányuló képzéseket 2021-től már nem folytat, viszont továbbra is szerepet kíván vállalni az államilag elismert vizsgák megszervezésében. Ezért kötött a közeli napokban vizsgalebonyolítási együttműködési keretmegállapodást a Budapesti Független Vizsgaközponttal, amely a 21 tagintézményt tömörítő Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum égisze alatt működik.

 A megállapodás értelmében a NEXON a Budapesti Független Vizsgaközpont vizsgahelyszínt biztosító partnere lesz, s kezdetben az alábbi szakmák és szakképesítések vizsgájának megszervezésében vesz részt:

Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző (KEOR 0712)

Pénzügyi-számviteli ügyintéző (KEOR 0411)

Vállalkozási ügyviteli ügyintéző (KEOR 0411)

A szakmák és szakképesítések köre további vizsgákkal bővíthető, így ha megszületik például az új Bérügyintéző szakképesítés, akkor azt is beemeljük a repertoárba.

Azzal számolunk, hogy szeptembertől már megindulhat az akkreditáció új rendszere szerinti vizsgáztatás a NEXON-ban!

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100